Vesti
Krivična prijava protiv Tompsona?

14:44, 09.08.2017

|

Izvor: Tanjug,RTS

Hrvatski proustaški kantautor Marko Perković Tompson i ove godine će dobiti prekršajnu prijavu, jer je tokom proslave godišnjice "Oluje" u Slunju, 5. avgusta, pre početka izvođenja pesme "Čavoglave", sa bine uzviknuo zakonom zabranjeni ustaški poklič "Za dom spremni", kojim inače ta pesma i počinje, preneo je portal 24sata.
dalje.com
Karlovačka policijska uprava je, kako se navodi, potvrdila, ne navodeći identitet osobe, da će protiv 50-godišnjaka podneti optužni predlog zbog počinjenog prekršaja.

"Policija će po završetku kriminalističke istrage podneti optužni predlog protiv 50-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz člana 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Ujedno, policija nastavljaj kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja ostalih prekršaja koji su počinjeni tokom održavanja javnog okupljanja, u Slunju", rekla je za ovaj portal portparolka karlovačke policije Senka Staroveški.

Ona je, kako se navodi, rekla i da prikupljenim materijalima sa samog koncerta, pregledom snimljenih fotografija i video-zapisa policija utvrđuje počinjene prekršaje i utvrđuje identitet počinioca.

I ove godine, kao na svim dosadašnjim koncertima Marka Perkovića, deo publike je isticao ustaška obeležja i simbole.

Tokom održavanja koncerta policija je u Slunju odmah prekršajno prijavila tri osobe.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design