Vesti
Krivična prijava protiv Dauta Haradinaja

16:14, 21.04.2017

|

Izvor: Blic, Tanjug

Kosovska nevladina organizacija Centar za mir i toleranciju najavila je da će u ponedeljak Opštinskom sudu u Mitrovici podneti krivičnu prijavu protiv Dauta Haradinaja, zbog širenja nacionalne mržnje.
Daut, brat lidera opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, kojeg Srbija potražuje zbog ratnih zločina nad srpskim civilima i trenutno se nalazi u kućnom pritvoru u Francuskoj, gde čeka odluku suda o izručenju Beogradu, izjavio je da ukoliko se to dogodi na Kosovu više neće biti nijednog Srbina.

- Očekujemo da će tužilac da postupa u skladu sa prijavom i otvori istragu protiv Dauta Haradinaja - rekao je BIRN-u Nenad Maksimović, direktor te nevladine organizacije.

Iz Centra za mir i toleranciju kažu da će podneti krivičnu prijavu protiv Dauta Haradinaja jer je on prekršio krivični zakon podsticanjem mržnje prema Srbima na Kosovu.

- Ta izjava ne samo da izaziva anksioznost i strah u celoj srpskoj zajednici, već je to krivično delo, izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, netrpeljivosti ili nelagodnost - navode u tom centru.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design