:

:

TV Most

clock

Decembar 05, 2016   12:05

0

158

Kritičari proglasili La La Land za film godine

Ta organizacija, koja okuplja filmske kritičare koji rade za medije sa sedištem u Njujorku, objavila je preko Tvitera svoje nagrade koje je raspodelila na nekoliko filmova koji se smatraju i pretendentima za Oskara.

Film o odrastanju "Munlajt" (Moonlight) osvojio je tri nagrade Beri Dženkins za najbolju režiju, Džejms Lakston za najbolju kameru i Maheršala Ali za najbolju sporednu mušku ulogu. Tri nagrade osvojio je i film "Manchester by the Sea", i to Kejsi Aflek nagradu za najboljeg glumca, Kenet Lonegran za najbolji scenario i Mišel Vilijams za najbolju sporednu žensku ulogu.

Mišel Vilijams je ovogodišnja nagrada za sporednu žensku ulogu dodeljena i za ulogu u filmu "Certain women", u režiji Keli Rajhart.

Njujorški kritičari su proglasili Izabel Iper za najbolju glumicu za uloge u filmu "El" (Elle) Pola Verhovena, i u filmu "The Things to Come", Mije Hansen-Lav.


"La La Land", koji će iduće nedelje početi da se prikazuje u bioskopima u Americi, osvojio je samo jednu nagradu, i to za najbolji film. Film sa Emom Stoun i Rajanom Goslingom u glavnim ulogama danas je dobio i najviše nominacija za Nagradu po izboru kritičara (Critics Choice Award), sa 12 nominacija.

Filmovi "La La Land", "Moonlight" i "Manchester by the Sea" vodeći su izbor kritičara u ranoj sezoni holivudskih priznanja.

U nedelju će svoj izbor najboljih filmova za ovu godinu objaviti Udruženje filmskih kritičara Los Anđelesa.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva