:

:

TV Most

clock

Septembar 14, 2017   12:05

0

146

Kremlj: "Telefonski terorizam" u Rusiji, Putin obavešten

"Ovo je, bez sumnje, telefonski terorizam, telefonski huliganizam. Predsednik je, naravno, uredno obavešten", izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov povodom lažnih dojava o bombama u svim većim ruskim gradovima, prenosi Tas.

Kako prenosi Rojters, Peskov je rekao da Kremlj preduzima neophodne korake za identifikaciju odgovornih.

Kako je Tas prethodno izvestio, izvor iz službi za vanredne situacije ruske prestonice je izjavio da je većina jučerašnjih pretraga u zgradama u Moskvi pokazala da su dojave o postavljanju bombi u tim objektima bile lažna uzbuna.

Hitne službe su saopštile da je zbog više od 100 anonimnih dojava o bombama za nekoliko sati, više od 50.000 osoba evakuisano i dodale da su policija, zajedno sa psima tragačima, i demineri pretraživali srednje škole, univerzitete, trgovinske centre, železničke stanice, aerodrom i hotele.

Među lokacijama na kojima su navodno bile postavljene bombe su, kako je navedeno, sve tri najveće železničke stanice u glavnom gradu Rusije, više od 12 trgovinskih centara, uključujući i jedan nadomak Crvenog trga i najmanje jedan univerzitet.

Za lažne dojave o terorizmu, ukazuje se, zakonom je propisano do pet godina zatvora, a započeto je i nekoliko policijskih istraga.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva