:

:

TV Most

clock

Oktobar 18, 2017   12:05

0

193

Kremlj: Situacija u Kijevu daleko od stabilne


"Pažljivo pratimo tamošnje događaje. Situacija je daleko od stabilne, to je očigledna činjenica", rekao je Peskov novinarima. 



Peskov je dodao da se ruska Centralna izborna komisija detaljno izjasnila o mogućnosti učešća opozicionog lidera Alekseja Navaljnog na predsedničkim izborima 2018. u toj zemlji tako da, zaključio je, nema o čemu da se razgovara u vezi s tim pitanjem, preneo je Tas


"Stav Centralne izborne komisije je dobro poznat, nema o čemu da se diskutuje", rekao je Peskov. 



Nekoliko hiljada demonstranata protestovalo je juče u Kijevu ispred ukrajinskog parlamenta, a pojedini učesnici protesta pozivali su predsednika te države Petra Porošenka da podnese ostavku.



Bivši gruzijski predsednik i bivši guverner ukrajinskog regiona Odesa Mihail Sakašvili, sada vođa Pokreta novih snaga, optužio je na protestu Porošenka da je odgovoran za "siromaštvo i poniženje", prenosi AP.



Organizatori protesta zahtevaju izmene ukrajinskih zakona o izborima, kako bi ohrabrili kompetitivnost, a pored toga zahtevaju i uspostavljanje visokog suda protiv korupcije.



Kako AP ocenjuje, Sakašvili predstavlja politički izazov za Porošenka koji ga je postavio za guvernera ukrajinskog regiona Odesa, nakon što je Sakašvili izgubio funkciju u Gruziji.



Predsednik je u julu Sakašviliju oduzeo državljanstvo, a on je nakon toga, prošlog meseca, silom ušao na ukrajinsku teritoriju.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva