:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Mart 14, 2018   12:05

0

192

Kremlj: Rusija nema nikakve veze sa trovanjem Skripalja


"Stav Moskve je dobro poznat, London je o tome obavešten diplomatskim kanalima – Moskva nema nikakve veze sa događajem u Velikoj Britaniji", rekao je Peskov novinarima.



Istakao je da Moskva ne prihvata apsolutno neosnovane optužbe protiv Rusije, koje nisu potkrepljene dokazima, kao i da ne prihvata jezik ultimatuma, prenosi Tas.



Na pitanje novinara da li Moskva strahuje da će se naći u međunarodnoj izolaciji zbog ovog slučaja, Peskov odgovara da se Kremlj nada da će prevladati zdrav razum i da će se druge države zamisliti nad tim da li postoje neki dokazi ili ne i koliko mogu biti osnovane bilo kakve optužbe na račun Rusije.



Rusija je juče uputila sanažan protest britanskoj ambasadorki u Moskvi Lori Bristou, smatrajući da su te optužbe Londona neosnovane. 



Sa druge strane, Velika Britanija uputila je zahtev za objašnjenje o tome kako je nervni gas ruske proizvodnje kojim su ubijeni nekadašnji špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija dospeo u Englesku, na koji Rusija nije odgovorila u zadatom roku, naveo je Rojters



Britanska premijerka Tereza Mej optužila je u ponedeljak Rusiju da stoji iza napada.



Skripalj (66) i njegova kćerka Julija (33) nađeni su u besvesnom stanju 4. marta na klupi u engleskom gradu Solsberiju i od tada se nalaze u bolnici, a u kritičnom stanju je i policajac koji se našao na licu mesta kada su oni pronađeni.



Rusija ne očekuje pogoršanje odnosa sa SAD nakon što na čelu Stejt departmenta dođe Majk Pompeo, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.



"Teško da odnosi (između Rusije i SAD) mogu da budu na nižem nivou. U tom smislu, teško da treba strahovati od daljeg pogoršanja", rekao je Peskov novinarima u Moskvi.



Ipak, dodao je Peskov, ostaje nada u konstruktivan, trezveni pristup, prenosi Tas.



"Ta nada uvek ostaje", dodao je Peskov.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva