:

:

TV Most

Foto: Kremlin.ru

clock

Januar 21, 2015   12:05

0

116

Kremlj: Zapad želi da svrgne Putina

"Na Zapadu, oni pokušavaju da sklone Putina, da ga izoluju iz međunarodne politike, da uguše ekonomski Rusiju zbog njihovih interesa, da svrgnu Putina", rekao je Peskov.

"Da nije bilo zbog Krima, oni bi izmislili drugi razlog", rekao je Peskov.

Događaji u Ukrajini su "skinuli maske sa međunarodne diplomatije", dodao je Peskov.

Peskov je istakao da je ruska ekonomska situacija pod kontrolom uprkos "nezakonitim sankcijama" koje su Rusiji uvele zapadne zemlje zbog pripajanja Krima i podrške proruskim snagama na istoku Ukrajine.

"Podsetiću vas šta je Putin rekao (u decembru): sve je pod kontrolom, znamo šta da radimo, kako to da uradimo i mi imamo sve što nam treba da to uradimo", rekao je portparol Kremlja.

Prema Peskovu, Rusija ne može da razreši krizu u Ukrajini kao što to traži zapad.

"Sve što Rusija može da uradi radi završetka konflikta, ona već čini", istakao je Peskov i dodao da Kijev mora da "počne da razgovara sa svojim regionima".

"Nemačka, Francuska, Rusija i OEBS mogu da budu garanti dogovora", rekao je Peskov.

Peskov je izrazio očekivanje da će Minska grupa nastaviti da radi svoj posao i da će kao rezultat toga biti sastanak lidera...planiran da se održi u Astani. Ali, do sastanka će doći ako bude mogao da da neke konkretne rezultate".

Peskov je rekao i da je siguran da se zapadne zemlje nikada neće "otarasiti" Rusije, zaključivši da bi "izolacionizam bio greška".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva