:

:

TV Most

clock

Mart 21, 2018   12:05

0

289

Krajem godine prva fabrika u Kraljevu posle 30 godina

"Leoni" će sa četvrtom fabrikom u Srbiji imati ukupno oko 12.000 zaposlenih i postaće najveći strani investitor u našoj zemlji.

"U pitanju je fabrika koja će imati oko 60.000 metara kvadratnih i koja će po veličini biti najveća od sve četiri lokacije u Srbiji", navela je Pešićeva.

Dodala je da je kompanija "Leoni" već sada počela sa selekcijom rukovodećeg kadra, koji bi trebalo da do kraja godine bude uposlen i dodala da će taj kadar biti odgovoran za podizanje novog pogona u Kraljevu.

"Do kraja ove godine planira se sa izgradnjom prvih 6.000 do 8.000 metara kvadratnih, koji su neophodni za pokretanje prototip faze, koja bi prema projektu trebalo da bude realizovana u prvom kvartalu 2019. godine.

Konačni završetak svih 60.000 metara kvadratnih se očekuje krajem sledeće ili početkom 2020. godine, a pun kapacitet od preko 4.000 radnika se očekuje 2021. godine", navela je Pešićeva.

Ističući da kada je kompanija "Leoni" odlučila 2009. godine, da osnuje svoj prvi pogon u Srbiji, u Prokuplju, stopa nezaposlenosti u tom gradu bila je gotovo 50 odsto, Pešićeva je rekla da danas, nakon osam i po godina postojanja, u tom gradu, stopa nezaposlenosti iznosi 24 odsto.

"U Kraljevu imamo situaciju da je zvanična stopa nezaposlenosti 36 odsto i sigurni smo da ćemo nakon zapošljavanja više od 4.000 radnika smanjiti tu nezaposlenost i na neki način pomoći tom regionu", dodala je Pešićeva.

Prema njenim rečima, kompanija "Leoni" je u mestima u kojima trenutno posluju njihove fabrike, Prokuplje, Malošište u opštini Doljevac i Niš, ostvarila veliki uticaj na razvoj lokalne zajednice.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva