:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

April 12, 2018   12:05

0

248

Kragujevac dobija industrijski park

Kragujevac ne gubi vreme. Na petnaestak kilometara od grada niče jedna od najvećih industijskih zona u Srbiji. U okviru "Pametnog parka" gradiće se proizvodne hale i objekti, prateći sadržaji. Infrastrukturni radovi, uveliko su u toku.

Investitor, domaća kompanija, "Milanović majnd grupa", Bratislava Milanovića, koja na 120 hektara gradi industrijski kompleks. Time se Kragujevac vraća na mapu industrijskih centara Srbije.

"Dolazi do značajnog povećanja investicione atraktivnosti, ne samo grada Kragujevca, nego i centralne Srbije i značajnog povećanja mogućnosti daljeg priliva stranih direktnih investicija. Naravno da dolazi do povećanja konkurentnosti domaće privrede", kaže Predrag Lučić, predsednik PK Šumadijskog i Pomoravskog okruga.

Tehnološki park za domaće i strane kompanije formira se u blizini "Simensove" fabrike delova za šinska vozila. Očekivano širenje proizvodnje i poslovanja nemačkog giganta u svim segmentima znači dolazak novih kompanija i posao za Kragujevčane.

Kragujevčani mnogo očekuju od te investicije, jer to znači nova radna mesta i ostanak mladih.

Urbanističkim planom u industrijskoj zoni Sobovica - Lužnice predviđena je izgradnja malog grada sa zdravstvenim i predškolskim objekatima, pistama i hangarima za avione, interna železnica.

U prvoj fazi, koja počinje danas, gradiće se proizvodne hale od 40.000 kvadrata, u kojima će biti zaposleno oko 2.000 radnika.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva