:

:

TV Most

clock

Februar 17, 2015   17:09

0

394

KPMG: Javni poziv bolje rešenje za Železaru

"Znamo da su promene neophodne. Bili smo vrlo konstruktivni tokom pregovora. Nismo mogli da nađemo ekonomsko opravdanje da predložimo komisiji i vladi zaključenje ugovora", rekao je Milošević na konferenciji za štampu posle sednice vlade.

Druga solucija, javni poziv za izbor menadžmenta, prema njegovim rečima, trenutno se čini manje rizičnom.

"Smatramo da to ne znači zaustavljanje privatizacije, jer ona mora da se dogodi. To je prelazni put do konačnog rešenja. Suštinska promena vlasništva, načina rukovođenja i dobijanje zdrave železare je cilj", poručio je Milošević.

Predsednik Nezavisnog sindikata Železare Smederevo Siniša Prelić rekao je na pres konferenciji da je zaposlenima najvažnije što će nastaviti da rade.

"Za nas je u ovom trenutku najbitnije što je vlada rekla da ćemo nastaviti da radimo. Uveren sam da će vlada učiniti sve kako bi se našlo rešenje za Železaru", rekao je Prelić dodajući da je bio uključen kao predstavnik zaposlenih u rad komisije i da je bio svedok svih dešavanja.

Ocenivši da su vlada i premijer učinili sve kako bi Železara mogla da nastavi sa radom, Prelić je poručio da će im se radnici odužiti time što će nastaviti da proizvode kvalitetan čelik.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva