:

:

TV Most

clock

Oktobar 26, 2016   12:05

0

137

Kozarev:Tahiri neće pronaći sagovornika na predložene teme

Edita Tahiri je ovime javno poručila da je njen uslov za uređivanje međusobnih odnosa Beograda i Prištine priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova od strane Srbije, a to se, dok god u Beogradu imamo Vladu koja brine za srpske državne i nacionalne interese, neće dogoditi.

Edita Tahiri dakle neće ovde nikada pronaći sagovornika na teme koje predlaže, a, budući da ona to dobro zna, njen dokument ne može se čitati drugačije nego kao njena unilateralna objava o prekidu dijaloga.

Ostaje da čujemo da li pomenuti separatistički pamflet Edite Tahiri odražava stav najviših zvaničnika privremenih institucija samouprave u Prištini, ili je samo izraz frustracije zbog ugrožene ministarske fotelje.

Očekujemo i da Evropska unija, kao posrednik u statusno neutralnom dijalogu, sada kada pred sobom imamo aspiracije Edite Tahiri i u formi zvaničnog dokumenta, iznese jasan stav o tome da li i evropska administracija želi da se naredna faza dijaloga odvija u ovakvom okviru.

Beograd je, kao što je to mnogo puta do sada jasno poručeno, spreman da u nastavku dijaloga na statusno neutralan način razgovara o svim temama koje bi mogle da doprinesu boljem životu građana Kosova i Metohije, a posebno o temama od interesa za položaj srpskog naroda u našoj južnoj pokrajini.

Nadamo se da će nakon ovoga i privremene institucije u Prištini i Evropska unija uvideti koliko je hirovitost Edite Tahiri opasna i štetna za proces normalizacije odnosa Beograda i Prištine i srpskog i albanskog naroda, kaže u izjavi zamenika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev.



Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva