:

:

TV Most

clock

Septembar 21, 2017   12:05

0

151

Kozarev:Razrađen model za ugružavanje ličnih i kolektivnih prava Srba

Govoreći u Varšavi, na implementacionom sastanku OEBS-a „Ljudske dimenzije“, kao ilustrativan primer istakao je slučaj Bogdana Mitrovića, uhapšenog na osnovu iskonstruisane optužnice za navodne ratne zločine, a zapravo ga tereti nekadašnji prvi komšija, koji mu je prvo spalio i porušio kuće, a zatim mu uzurpirao zemlju,navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

„Ovim činom pravosuđe na Kosovu i Metohiji se priključilo kampanji zastrašivanja srpskog naroda. Sve ukazuje da je reč o razrađenom modelu za ugružavanje ličnih i kolektivnih prava Srba na KiM, po kome su optužnice za navodne ratne zločine instrument opstrukcije slobode kretanja i povratka IRL, a institucionalna podrška uzurpatorima srpske imovine“, upozorio je Kozarev.

On je na skupu izneo i slučaj nedavnog privođenja radnika Crvenog krsta Srbije na Kosovu i Metohiji i zaplene dokumenata o socijalno-ugroženim porodicama, čime je, kako je upozorio, izvršena besramna zloupotreba humanitarnih pitanja u političke svrhe.

Posebno zabrinjavajuća je bila predizborna retorika albanskih političara koja je često sadržala otvorene pretnje prema srpskoj zajednici i njenim interesima na Kosovu i Metohiji, stoga, kako je istakao, i ne čudi što je od prethodnog skupa „Ljudske dimenzije“ bilo više od 80 etnički motivisanih napada,

Kozarev je, takođe, na skupu izneo i argumente protiv članstva samoproglašenog Kosova u međunarodnim institucijama i organizacijama poput Interpola i Uneska.

„Privremene institucije samouprave u Prištini nisu odgovorne i zrele da bi mogle aplicirati za članstvo u Unesku, a posebno zbog pokazane političke instrumentalizacije kosovske policije, na predstojećoj Generalnoj skupštini Interpola u Pekingu, tzv. Kosovo ne treba biti primljeno u ovu organizaciju“, rekao je Kozarev.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva