:

:

TV Most

clock

Februar 14, 2018   12:05

0

213

Kozarev:Da se uradi strateški plan pomoći poljoprivrednicima na KiM


Prvog dana posete ova delegacija je obišla poljoprivredne proizvođače u Kosovskom pomoravlju i Sirinićkoj župi, a danas na centralnom Kosovu, u jutarnjim satima, razgovarala sa poljoprivrednicima u Lapljem Selu. Vladalo je veliko intesovanje poljoprivrednih proizvođača, koji su došli iz Lapljeg Sela, Gračanice i svih okolnih sela.


Na početku sastanka prisutnima se obratio pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev, koji je pojasnio cilj ovog sastanka i posete ove delegacije Kosovu i Metohiji.


„Cilj ovih sastanaka je da se prikupi što više informacija o trenutnom stanju, na osnovu čega bi trebalo da se uradi strateški plan za buduća ulaganja i podršku poljoprivrednicima na KiM“, istakao je Kozarev i dodao da je cilj najkraće rečeno, kako da dobar domaćin bude još bolji i kako da poljoprivredni proizviđači mogu još uspešnije da sarađuju i nastupaju.


Pored Kozareva, prisutnima se obratio i državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije, Velimir Stanojević, koji je pozdravio celu ovu ideju i inicijativu do koje je došlo nakon boravka predsednika Srbije Aleksandra Vučića na KiM.


„Cilj nam je da razgovaramo sa svima i to ćemo učiniti, ne samo danas jer je ovo samo prva faza i ne završava se cela ova priča na ovome, već će uslediti i naknadne posete i sastanci, uradiće se i komisijske poste nakon čega bi, u tom završnom krugu, trebalo da usledi konkretna realizacija i pomoć poljoprivrednicima i razvoju poljoprivrede na Kosovu i Metohiji“, naglasio je Stanojević.


Utisak i zaključak nakon prvog dana posete KiM jeste da su poljoprivrednici ovde slabije informisani, zbog čega će kako je rekao Stanojević, stručnjaci iz ove oblasti biti prisutniji na ovoj teritoriji i biti na usluzi ovdašnjim poljoprivrednim proizvođačima.


Meštani su stručnoj delegaciji Ministarstva poljoprivrede i predstavnicima Kancelarije za KiM postavljali pitanja i izneli sve probleme koji ih muče.


Nakon sastanka sa poljprivrednim proizvođačima u Domu kulture u Lapljem Selu, stručana delagacija Vlade Srbije posetila je porodicu Karadžić u Lapljem Selu, nakon čega je nastavila put ka Velikoj Hoči i Goraždevcu, gde će razgovarati i sa tamošnjim poljoprivrednim proizvođačima.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva