:

:

TV Most

clock

Avgust 21, 2017   12:05

0

163

Kozarev: Tahiri pokazuje nervozu zbog započetog unutrašnjeg dijaloga

"Taj jednostrani manir gospođe Tahiri, iako sa naše strane obično nije nailazio na recipročan odgovor, negativno je uticao na atmosferu u odnosima Srba i Albanaca i doprineo tome da bude izgubljeno dragoceno vreme koje su dva naroda mogla da utroše na istinsko pomirenje i iskorak ka saradnji", ističe Kozarev.

U saopštenju se dalje navodi da Edita Tahiri nastavlja da u svojim komentarima iskazuje nacionalnu ostrašćenost, verovatno zbog činjenice da je kao pregovarač bila sasvim neefikasna i da nije ostvarila svoje proklamovane ciljeve.

"Sada Edita Tahiri opravdano pokazuje nervozu zbog započetog unutrašnjeg dijaloga u srpskom društvu po pitanju Kosova i Metohije, koje tokom njenog mandata nije učinilo nijedan pomena vredan korak ka ostvarenju njenih seperatističkih snova, jer Srbija će iz tog dijaloga izaći snažnija i još nepokolebljivija", navodi se u saopštenju.

Sposobnost za unutrašnji dijalog je jedno od merila demokratskog razvoja i pokazatelj snage jednog društva, a gospođa Tahiri i njeni istomišljenici, koji čak nisu smeli sopstvene sunarodnike da pitaju šta misle o njihovim separatističkim snovima, na tome mogu samo da nam zavide, zaključuje se u saopštenju Kozareva.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva