:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Jun 20, 2018   16:25

0

226

Kozarev: Hodžaj govori neistine


"Inistiramo da proces uspostavljanja Zajednice srpskih opština bude bez odlaganja i bezuslovno podržan od svih učesnika u briselskom dijalogu, i jalove su nade svih onih koji misle da se od Beograda pritiscima može iznuditi odustajanje od ovog principijelnog stava", ističe Kozarev.



Zajednica srpskih opština, dodaje Kozarev, mora biti uspostavljena u skladu sa dogovorima postignutim u Briselu kako bi proces dijaloga Beograda i Prištine mogao biti nastavljen na produktivan način. 



Kozarev navodi da o članstvu samoproglašenog Kosova u Ujedinjenim nacijama naravno nema ni govora, jer u svetsku organizaciju kao punopravne članice mogu biti primljene samo države, a za veći deo čovečanstva samoproglašeno Kosovo nije država niti će to ikada biti. 



"Neodmerene izjave i nerealna očekivanja pojedinih političkih aktera iz Prištine očito su plod nervoze zbog sve učestalijih povlačenja priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti, te promena na geopolitičkom planu koje im ne idu naruku", zaključuje se u saopštenju Kozareva.


Izvor: TV MOST

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva