:

:

TV Most

Foto: kim.gov.rs

clock

Septembar 24, 2016   12:05

0

140

Kozarev: Editu Tahiri će demantovati činjenice

"To će umesto nas ili posrednika demantovati najrelevantniji - zvanični bilten Međunarodne telekomunikacione unije (ITU), u kome će, kad Srbija odluči, pisati sve što mi govorimo mesecima i što je dogovoreno u Briselu - ne trocifreni broj za državu (country code), već trocifreni broj za geografsku oblast (geografic area code). Dakle, pozivni broj za teritorijalnu oblast u okviru Republike Srbije, poput pozivnih brojeva za npr. Tajvan u okviru Kine ili Foklandska ostrva pod Velikom Britanijom", izjavio je Kozarev Tanjugu.

Kozarev je objasnio da je za pregovarački tim Beograda, pre nego što Srbija da saglasnost za još jedan svoj pozivni broj koji bi bio ustupljen Prištini na korišćenje za celu teritoriju KiM, ključno ono što mora da prethodi tome, a to je rešavanje vraćanja imovine Telekoma Srbija na KiM i obezbeđivanje uslova za normalno funkcionisanje Telekomove kćerke kompanije na celoj teritoriji pokrajine.

"Razumemo nastojanja Edite Tahiri da se izvuče iz šah-mat pozicije u kojoj se našla zbog sopstvene neodgovorne politike i konstantnog plasiranja neistina, ali to nije moguće učiniti novim lažima. Na taj način i sebi i svom narodu dodatno otežava već tešku poziciju. Ali, o tome neka brinu kosmetski Albanci, glasači i političari u pokrajini koji su je postavili za svog predstavnika u ovim pregovorima", rekao je Kozarev.

Ministarka za dijalog u prištinskoj vladi Edita Tahiri izjavila je ranije danas da će Kosovo dobiti svoj pozivni broj i ocenila da direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ne govori istinu kada kaže da je moguće da Kosovo dobije međunarodni pozivni broj, ali samo u okviru pozivnog broja koji obuhvata teritorijalni prostor Srbije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva