:

:

TV Most

Foto: Poseta Poljoprivrednom fakultetu ( Opština Grača

clock

Oktobar 19, 2015   12:05

0

142

Kostić: Uskoro prva brucošijada u Gračanici

Odeljenje Poljoprivrednog fakulteta Prištinskog Univerziteta otvoreno je prošle godine u Obrazovnom centru u Lapljem Selu i ove godine upisana je druga generacija studenata, saopštila je Info sluzba opštine Gračanica.

Kostić je studentima obećao da će opština Gračanica u narednom periodu svoju pažnju usmeriti na izgradnju amfiteatra, laboratorija i kabineta.

"Opština Gračanica će organizovati prvu brucošijadu na kojoj će učestvovati obe generacije studenata Poljoprivrednog fakulteta, ali i svi studenti sa teritorije opštine koji studiraju u Mitrovici", kazao je Kostić.

Dekan Poljoprivrednog fakulteta, čije je sedište od 1999. godine u Mitrovici i Leposaviću, profesor Božidar Milošević izrazio je zadovoljstvo zbog velikog interesovanja svršenih srednjoškolaca da upišu ovaj fakultet upravo u Lapljem Selu što pokazuje da su opravdani napori za stvaranje boljih uslova za rad i da su to mnogi prepoznali.

"Mi smo ovde nastali. Nismo se vratili, nismo nigde otišli nego smo ovde nastali i ovde nastavljamo da radimo", rekoa je Milošević.

On je dodao da će uskoro u saradnji sa opštinom Gračanica, Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i Srpskom pravoslavnom crkvom biti formirani eksperimentalni delovi polja za praktičan rad studenata.

"Biće plasteničke proizvodnje, proizvodnje na otvorenom tako da će studenti biti u prilici da, osim prakse, vide primenu savremene tehnologije, savremena dostignuća i da zajedno doprinesemo poboljšanju poljoprivredne proizvodnje na centralnom Kosovu", rekao je Milošević.

Izvor: Tanjug

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva