:

:

TV Most

clock

Jun 18, 2015   13:41

0

203

Kostić i Jevtić potpisali sporazum

Ministar Dalibor Jevtić i gradonačelnik opštine Gračanica Vladeta Kostić, potpisali su sporazum o dedeli trinaest stambenih jedinica na Padalištu i Lapljem Selu.

Ministar Jevtić je nakon potpisivanja naglasio da ministarstvo čini sve kako bi se obezbedio povratak raseljenih i da je ovim sporazumom obezbeđen krov nad glavom za sve koji žive u uslovima nedostojnim čoveka.

„Danas smo potpisali sporazum koji suštinski definiše saradnju ministarstva sa opštinom kada je u pitanju raspodela stanova u Lapljem Selu i na Padalištu. Moram da naglasim da smo mi kao institucija u proteklom periodu radili na ovom pitanju sa ciljem da pre svega rešimo pitanje interno raseljenih lica. Ovaj proces traje duži niz godina ali upravo sa ciljem da to i rešimo. U narednom periodu završićemo proces raspodele stanova, komisija je kvalitetno uradila svoj posao i u poslednjoj fazi ostaje podela rešenja za stanove. Rešenja će dobiti, pre svega, interno raseljene porodice koje žive u kontejnerskim naseljima, a koje će konačno rešiti stambeno pitanje“, rekao je Dalibor Jevtić.

IMG_20150618_100935Gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić, rekao je da danas potpisani sporazum tačno precizira obaveze opštine prema objektima čiju je izgradnju finansiralo ministarstvo za povratak.

„Problemi sa stanovanjem u našoj opštini traju decenijama. U stanovima koji su građeni za određene kategorije ljudi uselili su se oni koji ne ispunjavaju uslove da budu u tim objektima. Naša obaveza je da uvedemo red za svaku oblast za koju smo zaduženi. Ovim sporazumom rešava se oblast stanovanja koji je veliki problem kod nas. Gde god postoje kolektivni centri, popularno nazvani kontejnarska naselja, treba da budu ugašeni jer su bili proizvođači socijalnih slučajeva“, kazao je Kostić.

Vladeta Kostić je najavio da će uskoro biti formirana komisija koja će se isključivo baviti sređivanjem stambenih jedinica na teritoriji opštine Gračanica.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva