:

:

TV Most

clock

Septembar 21, 2015   12:05

0

123

Kostić član Evropskog ekonomskog senata

Sertifikat za članstvo zvanično su mu uručili dr Ingo Fridrih, predsednik Evropskog ekonomskog senata i bivši potpredsednik Evropskog parlamenta, i Ginter Etinger, Komesar EU za digitalnu ekonomiju i društvo, saopšteno je iz MK grupe.

Evropski ekonomski Senat objedinjuje oko 300 posebno odabranih najuspešnijih društveno odgovornih pojedinaca, čije kompanije su među liderima na tržištu u svojim oblastima.

Organizacija ima za cilj poboljšanje poslovnog okruženja za preduzetnike i preduzeća na nacionalnom i evropskom nivou. Članovi su rukovodioci najuspešnijih kompanija i istaknuti političari iz zemalja EU.

Među najuglednijim imenima je i Žan Klod Junker, aktuelni predsednik Evropske Komisije i nekadašnji premijer Luksemburga, koji je počasni član.

Kostić je ovom prilikom istakao da članstvo u Evropskom ekonomskom senatu pruža mogućnost za stvaranje i učvršćivanje privrednih veza unutar EU.

"Prijem u Senat je od izuzetnog značaja, ne samo za kompaniju MK Group, već i za celokupnu srpsku privredu. Svojim delovanjem unutar organizacije zalagaću se za poboljšanje privrednog ambijenta i bolje pozicioniranje srpskih kompanija u Evropi“, izjavio je Kostić.

Kostić je jedini Srbin koji je postao član Evropskog ekonomskog Senata, a nalazi se na čelu jedne od najvećih vertikalno integrisanih poljoprivrednih kompanija Evropi, sa ozbiljnim planovima za proširenje i na druga tržišta.

Pripada vodećim privrednicima u našoj zemlji i jedan je od najvećih eksperata i poznavaoca menadžmenta u agrarnoj i šećernoj industriji i agrobiznisu, a u javnosti je poznat i kao veliki donator.

Pored toga što je vrhunski poznavalac menadžmenta i stručnjak za poljoprivrednu industriju, Kostić je i predsednik Upravnog odbora AIK banke, predsednik kluba "Privrednik” i član brojnih domaćih i međunarodnih poslovnih udruženja.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva