:

:

TV Most

Foto: Bing

clock

Februar 17, 2015   12:05

0

191

Kostić: Poznajemo ustavne i zakonske odredbe


U izjavi dostavljenoj medijima, Kostić je naveo da opština Gračanica koristi i ističe simbole zajednice, u skladu sa zakonom i međunarodnim standardima.

“Opština Gračanica poštuje prava manjina, otvoreni smo za saradnju sa svima i pokušavamo da rešimo svakodnevne probleme građana bez obzira na nacionalne razlike. Želim da podsetim da naša opština nije u sukobu sa zakonskim i ustavnim propisima, te smatramo, da su ovakva podsećanja za nas nepotrebna. Naša su prava ustavom i zakonima zagarantovana”, rekao je Kostić.

Predstavnici Omladinskog saveza Demokratske partije Kosova, predstavnicima opštine Gračanica uručili su juče zastavu i Ustav Kosova.

Predstavnik omladine Demokratske partije Kosova Fidan Ismalji rekao je da je isti poklon uručen i gradonačelniku Prištine Špend Ahmetiju.

„Cilj je da se i vama dostavi zastava i Ustav Kosova kako bi se isto poštovali. Ne želimo da izazovemo poremećaje u međuetničkim odnosima, već da se Dan nezavisnosti proslavlja, kako u Prištini tako i u Gračanici i svim opštinama na Kosovu“, rekao je Ismalji.

Savetnik za medije u opštini Gračanica Fatmir Šeholi preneo je stav predsednika opštine Gračanice Vladete Kostića, da 17. februara, opština Gračanica kao i svaka druga opština na Kosovu ne radi.

„Nemamo ništa protiv nečega što zakon dozvoljava i što omogućava saradnju sa bilo kojim političkim subjektom. Oni su uz apsolutnu slobodu ušli i izveli svoj performans“, rekao je Šeholi.

Na pitanje novinara, da li performans pretstavlja neki vid provokacije, predtstavnici Omladinskog saveza DPK su odgovorili, da je isti priređen i predstavnicima Prištine.

Sa druge strane, Srbi u Gračanici, uručenje zastave Kosova lokalnoj samoupravi shvataju kao vid dezorijentacije dela albanske političke scene i skretanje javnosti od ekonomske krize u kojoj se albanska zajednica nalazi, kao i poslednja dešavanja vezana sve veći broj migranata koji napuštaju Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva