:

:

TV Most

clock

Januar 13, 2015   16:16

0

179

Kostić: Poseta premijera važna za Srbe na Kosovu

On je, u izjavi Tanjugu, kazao da je ta poseta signal da Srbi na Kosovu nisu zapostavljeni, i da neće biti zaboravljeni od strane vlade Srbije.

"To nam je od presudne važnosti, s obzirom da svih ovih godina od 1999. ne bismo mogli ni dana da sastavimo bez primanja iz budžeta Srbije, bez srpskih plata koje dobijamo za zdravstvo, prosvetu i administraciji koja se finansira iz srpskog budžeta", objasnio je Kostić.

Kostić, koji je kandidat "Srpske" za gradonačelnika Gračanice na predstojećim lokalnim izborima, koji se održavaju 18. januara, izrazio je očekivanje da će na skup sa premijerom Vučićem doći veliki broj građana.

On je ukazao da je povod posete Gračanici premijera Vučića otkrivanje spomenika kralja Milutinu, ispred istoimene škole.

Kostić je podsetio da je kralj Milutin ktitor manastira u Gračanici, po kojem je ovaj grad nadomak Prištine poznat.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vucic posetiće sutra Kosovo i Metohiju, gde će obići Pasjane, Štrpce i Gračanicu.

Ovo je prva poseta jednog predsednika Vlade Republike Srbije od 1999. godine Pasjanu, Štrpcu i Kosovskom Pomoravlju.

Pored premijera Vučića, u poseti Kosovu i Metohiji biće i ministri Bratislav Gašić, Nikola Selaković, Nebojša Stefanović, Zlatibor Lončar i Aleksandar Vulin i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, koji je i domaćin posete.

Prema programu posete, premijer će prisustvovati otvaranju porodilišta u Pasjanima, a u Štrpcima je predviđen susret sa viđenijim predstavnicima lokalne zajednice.

U Gračanici je predviđen sastanak sa Vladetom Kostićem, kandidatom za gradonacelnika GI "Srpska" i Branimirom Stojanovićem, doskorašnjim gradonačelnikom, kao i otkrivanje spomenika kralju Milutinu.

Premijer će posetiti i manastir Gračanica, gde će se susresti sa Vladikom Teodosijem i održati sastanak sa predsednicima opština sa većinskim srpskim stanovništvom, srpskim pokrajinskim ministrima i srpskim poslanicima u pokrajinskoj skupštini, predsednicima privremenih organa i načelnicima okruga.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva