:

:

TV Most

Foto: Radio Gračanica

clock

Februar 24, 2015   12:05

0

174

Kostić: Gračanica više nije kasaba

Po rečima Kostića, u odnosu na količinu vode koja je prošla kroz sela štete minimalne. Formirana je komisija, koja je bila na terenu i uradila izveštaj. Ukupna šteta je oko 33 000 eura. Sve to, zahvaljujući tome što su ekipe na vreme odradile posao. Samo dan pre nego što su krenule bujice uradili dve intervencije u selu Radevu, gde smo uspeli da pronađemo rešenje da se atmosferske vode ne nagomilavaju. U Ugljaru smo vodu, koja dolazi sa novog auto-puta uspeli da preusmerimo, tako da su samo neka domaćinstva bila potopljena, ali su mnoga spašena tih problema. U Lepini smo takođe uspeli da napravimo dobar odvod vode.

Kada su u pitanju nova radna mesta, Vladeta Kostić kaže da će svako novo radno mesto, koje bude otvoreno biti preko konkursa i da će se jedino tako zapošljavati.

- Gračanica više stvarno ne liči na klasičnu kosovsku kasabu. Lokali su uređeniji, reprezentativniji. Ima više hotela. Uređenije je. Daleko je to od grada, jer grad mora da ima i svoj urbanistički plan, ali svakako postaje urbanizovana sredina ili jedan mali gradić južno od Ibra. Svi trebamo da se ponašamo odgovorno i to će doprineti urbanizaciji, a ako uspemo da napravimo obilaznicu oko Gračanice, onda će svakako brojni problemi biti rešeni – naglasio je predsednik opštine Gračanica.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva