:

:

TV Most

clock

Decembar 12, 2017   12:05

0

348

Kosovskomitrovački okrug, službe spremne za zimsku sezonu


Sastanku su pored načelnika Vase Jelića prisustvovali i direktor JP Elektrokosmet Boban Novaković, tehnički rukovodilac Elektrodistribucije Kosovska Mitrovica Dragan Trajković i šef Kancelarije za planiranje i razvoj Regionalne saobraćajne policije Miloš Vlašković.



Svi prisutni su izneli informacije o spremnosti svojih službi za zimsku sezonu, nakon čega su usvojeni sledeći zaključci:



Elektro mreža



I pored spremnosti elektro energetskog sistema za zimsku sezonu, funkcionisanje je ugroženo prevelikom potrošnjom. Mole se potrošači da smanje potrošnju električne energije, kako se ne bi moralo pristupiti restrikcijama u cilju održivosti sistema i sprečavanja havarija.



Putevi



Štab zimskih službi za održavanje puteva prvog, drugog i trećeg prioriteta je spreman za zimsku sezonu. Mehanizacija je u potpuno ispravnom stanju sa raspoloživim količinama energenata i rezervnih delova. Obezbeđene su dovoljne količine soli, agregata i rizle i hladne asfaltne mase što će preventivno doprineti da se putnički i teretni saobraćaj odvija normalno, navodi se u saopštenju.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva