Vesti
Kosovska opozicija odbila da pregovora o demarkaciji sa Srbijom

13:22, 22.06.2018

|

Izvor: Tanjug

Kosovske opozicione partije Demokratski saveza Kosova, Samoopredeljenje i Socijaldemokratska partija odbile su predlog predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija, da budu deo "procesa demarkacije granice sa Srbijom", pišu kosovski mediji.

"Nema razloga da budemo deo dijaloga za pitanje granice, postoje nadležne institucije, državna komisija koja bi trebalo da se bavi tim stvarima. Naš stav o Tačijevom predlogu je poznat i isti važi za pitanje granice", rekao je sekretar Demokratskog saveza Kosova Ismet Baćiri, a prenosi Unmik u svom pres klipingu.


Tači je nedavno potvrdio učešće u nastavku dijaloga sa Beogradom, u nedelju u Briselu, i izjavio da će se na "pregovaračkom stolu naći i pitanje granica", prenela je Koha ditore. 


 


Ponovio je poziv političkim partijama za formiranje sveobuhvatog tima, što će prema njegovim rečima, proces učiniti kredibilnijim i transparentnijim. 


 


Tači, kome opozicija osporava legitimitet da vodi dijalog u Briselu s obzirom na to da nije dobio ovlašćenje parlamenta, tvrdi da "ima ustavnu obavezu da predstavlja Kosovo i da ovaj dijalog vodi do kraja".


 

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design