:

:

TV Most

clock

Februar 24, 2018   16:43

0

309

Kosovska Mitrovica na 40. Sajmu turizma u Beogradu


Na samom početku obratio se predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić  predstavljajući potencijale Kosovske Mitrovice zahvalio se Kancelariji za KiM za bezrezervnu podršku, napomenuvši da je Kosovskoj Mitrovici, kao i Kosovu i Metohiji najvažnije jedinstvo građana i pozitivno razmišljanje.



„Kosovska Mitrovica ima čime da se pohvali kada su u pitanju turistički potencijali, i to smo više puta istakli, a mnogo bitnije jeste to, što sve ostaje na mladima koji će imati prilike da promene svest kod drugih o nama na bolje. Izuzetna nam je čast što Mitrovica šalje jednu pozitivniju sliku, sliku koja će obići svet i pokazati da je mladost željna, pre svega, slobode, bezbrižnog detinjstva. Ove godine smo hteli da na jedan drugačiji način predstaviti se, i to kulturnim i umetničkim potencijalom. Od 2003. godine se redovno održava „Nort Siti džez i bluz festival“, na kome su gostovali mnogi eminentni muzičari iz Srbije i sveta. Pored njih, danas postoji i kulturno-umetničko društvo „Kosovski božur“ – Kosovska Mitrovica, zatim Sabor kulturno-umetničkog stvaralaštva Srbije. Ova manifestacija okuplja likovne umetnike, pisce, folklorne ansamble i kulturne poslenike iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore. ″Cvrkuti sa Ibra″ muzički dečji festival pop muzike gde mladi imaju prilike da se afirmišu kroz muziku i pokažu svoj pevački talenat. Ovom prilikom pozivamo sve one koji žele da posete Kosovsku Mitrovicu da dođu, jer smo mi poznati kao jedan gostoljubivi narod, i svako ko jednom poseti naš grad poželi da ponovo dođe.“



A u programskom delu predstavljanja promovisali su se sledeći festivali: dečiji festival „Cvrkuti sa Ibra“ o čemu je pričala Nada Vučić ispred Ustanove za sport, omladinu i specijalziovane usluge, potom Sabor kulturnog stvaralaštva Srbije gde je Nikola Milošević kao predsednik KUD „Kosovski božur“ pričao istorijat Sabora i na kraju kao njegov učesnik Milica Dobrić je promovisala North city Jazz and blues festival. U okviru kulturno-umetničkog programa o kulturnom nasleđu Kosovske Mitrovice pričao je dr Velimir Matanović istoričar umetnosti, kao i pesnik i direktor gradske biblioteke “Vuk Karadžić“ Milan Mihajlović iz Kosovske Mitrovice i članovi kulturno-umetničkog društva „Kosovski božur“.



Posetioci 40. Sajma turizma program Opštine Kosovska Mitrovica mogli su da vide izloženi promotivni materijal u hali 4. Beogradskog sajma sa početkom u 12:00 časova pa sve do zatvaranja Sajma.


Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva