:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Decembar 07, 2016   14:13

0

129

Kosovska Kamenica: Snežana dobila stambeni kontejner

„Pre nekoliko dana smo obišli Snežanu da bi se uverili u kakvim uslovima živi i pravovremenom i brzom reakcijom smo, u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i Komesarijatom za izbeglice za jedan dan sredili papirologiju i uspeli da obezbedimo ovu stambenu jedinicu što je jako važno za Snežanu da bi preživela ovu zimu. I ovo je samo privremeno rešenje. Planiramo da joj već sledeće godine napravimo kuću“, rekao je Ivan Tomić.

Lokaciju na kojoj je smešten kontejner Snežana je dobila od Eparhije Raško-prizrenske, a pomoć za početak novog života je obezbedila Kancelarija za zajednice u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

„Nikad nisam bila zadovoljnija.Leto sam provela na ulici i ovo mi mnogo znači. Svi su znali za ovaj problem, ali mi do sada niko nije pomogao“, rekla je Snežana.

Posle uručenja novog krova nad glavom, Snežana je podvrgnuta detaljnom zdravstvenom pregledu lekara Kliničko-bolničkog centra Priština sa privremenim sedištem u Gračanici

Pored kontejnera, preko Kancelarije za zajednice obezbeđena su sredstva i za osnovno pokućstvo, kao i osnovne životne namirnice koje će baka Snežana imati bar za neko vreme. U akciju su se uključili i navijači Partizana koji su obezbedili televizor i garderobu.

Izvor: RTV Puls

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva