:

:

TV Most

Foto: Tanjug/Tanja Valić

clock

Maj 16, 2018   12:05

0

109

Koridori i Svetska banka angažuju eksperte za Grdelicu

Da bi se deo Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru, kao jedan od najzahtevnih građevinskih projekata u ovom delu Evrope završio u propisanim rokovima, najboljem kvalitetu i u skladu sa svim bezbednosnim standardima, Koridori Srbije zajedno sa Svetskom bankom dogovorili su angažovanje posebnog ekspertskog tima koji ima veliko iskustvo u sanaciji kosina i potencijalnih klizišta, ističe se u saopštenju.
Kako navode "Koridora Srbije", tim će predvoditi profesor Marinos Skempas, građevinski inženjer i ekspert Svetske banke za probleme kosina.
 
"Tim će u najkraćem vremenskom roku predložiti tehnička, tehnološka i projektna rešenja koja će obezbediti pre svega, stabilnost svih kosina u Grdeličkoj klisuri, a time garantovati kako bezbednost saobraćaja, tako i samog objekta autoputa kao dobra u javnoj upotrebi", poručuju iz Koridora. 
 
"Koridori Srbije" i pored prethodno sprovedenih geoloških istraživanja u saradnji sa Svetskom bankom, žele da obezbede najveći mogući kvalitet radova na Koridoru 10, kao najznačajnijoj saobraćajnici u Srbiji koja će dodatno doprineti ekonomskom razvoju Srbije, navodi se u saopštenju.
 
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva