:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Februar 09, 2018   12:05

0

169

Koordinatori Srbije i Hrvatske:Ostvaren ohrabrujući napredak


Na sastanku su analizirane aktivnosti međudržavnih mešovitih komisija zaduženih za rešavanje otvorenih pitanja o položaju manjina, granici, zatočenima i nestalima, povratku kulturnih dobara, privrednoj saradnji, pravosudnoj saradnji i sukcesiji, koje su se dogodile nakon sastanka održanog 30. novembra prošle godine u Beogradu. 



"Obe strane ocenile su da je u protekla dva meseca ostvaren određeni napredak, što smatraju ohrabrujućim", navodi se u saopštenju, prenosi Hina.



Radi daljeg ubrzanja rešavanja otvorenih pitanja, koordinatori su usaglasili niz preporuka s ciljem ubrzavanja rada mešovitih odbora zaduženih za rešavanje pojedinih otvorenih pitanja.



Dogovoreno je da se idući sastanak održi u Beogradu, u drugoj polovini maja ove godine.



"U skladu s dogovorom postignutim na prvom sastanku održanom u novembru 2017. u Beogradu, u Zagrebu je održan drugi sastanak koordinatora za otvorena pitanja između Hrvatske i Srbije, pomoćnika hrvatske ministarke spoljnih i evropskih poslova Borisa Grigića i državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova Nemanje Stevanovića", saopštilo je hrvatsko ministarstvo spoljnih i evropskih poslova, prenosi Hina.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva