:

:

TV Most

Foto: Tanjug/AP, arhiva

clock

Jul 16, 2018   21:00

0

217

Kongresmeni: Tramp Moskvi poslao poruku o slabosti SAD


Američki predsednik je zapravo, ocenjuju kongresmeni, poslao Moskvi poruku o slabosti SAD, prenosi Rojters.


"Predsednik Tramp je propustio priliku da Rusiju odlučno učini odgovornom za mešanje 2016. i da uputi snažno upozorenje u vezi sa budućim izborima. Takav odgovor predsednika Trampa će Rusija videti kao znak slabosti i to će stvoriti daleko više problema nego što će ih rešiti", izjavila je senatorka Lindzi Grejem, visoko rangirani član Republikanske partije i član Komiteta Senata za oružane snage.


 


Grejemova je tim rečima komentarisala Trampove izjave na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Putinom posle samita u Helsinkiju.


 


Tramp je, stojeći pored Putina pred novinarama, rekao da nema razloga da smatra da je Rusija hakovala američke izbore 2016. kako bi njemu pomogla da pobedi i istakao da je Putin to "izuzetno snažno porekao".


 


Lider demokrata u Senatu ÄŒarls Šumer rekao je da je Trampov pristup u Helsinkiju bio bez presedana za jednog lidera SAD.


 


"Da predsednik SAD stane na stranu predsednika Putina protiv sprovođenja američkog zakona, američkih vojnih zvaničnika i američkih obaveštajnih službi je nesmotreno, opasno i dokaz je slabosti", ocenio je Šumer.


 


Još jedan republikanski senator, Džef Flejk, okarakterisao je Trampove reči kao "sramotne".


 


"Nikad nisam ni pomislio da ću doživeti dan kada će naš američki predsednik stati pored ruskog predsednika i okriviti SAD za rusku agresiju. To je sramotno", zaključio je Flejk.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva