:

:

TV Most

clock

Maj 23, 2015   12:05

0

124

Kongresmen: Od Vučića odgovori

On je to istakao u Bukureštu u razgovoru sa potpredsednikom srpskog parlamenta Vladimirom Marinkovićem.

Adelhort je izrazio zadovoljstvo zbog predstojeće posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Vašingtonu, od koje očekuje puno konkretnih dogovora koji će, uveren je, uticati pozitivno na međusobne političke i ekonomske odnose.

Marinković je razgovarao i sa bivšim kongresmenom Bob Mekjuenom, a na tim sastancima je bilo reči o podršci SAD evropskim integracijama Srbije i saradnji u oblasti energetike, bezbednost i investicija, kao i o potrebi podrške SAD od strane celog demoratskog sveta u borbi protiv Islamske države i globalnog terorizma.

Trenutni odnosi dve zemlje, kako su ocenili sagovornici, su veoma dobri, ali da postoji veliki prostor za bolju saradnju i to u oblastima energetike, investicija i bezbednosti.

Marinković je u Bukureštu sa šefom poslaničke grupe SNS Zoranom Babićem prisustvovao Balkanskom molitvenom doručku, a na tom događaju je, kako piše u saopštenju, učestvovalo više od stotinu poslanika, ministara i poslovnih ljudi iz regiona, SAD, Nemačke, Velike Britanije.

Marinkoivć je na skupu poručio da je jačanje regionalne saradnje i povezivanje jedini put da sve zemlje regiona imaju prosperitet, ekonomsku i političku stabilnost.

Naglasio je da veruje u dobre namere svih u regionu i rekao da će političari u Srbiji posvećeno raditi na svakodnevnom jačanju kulturne, sportske, vojne i ekonomske saradnje.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva