:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Februar 06, 2018   12:05

0

203

Konferencija o železnici u Beogradu

Zorana Mihajlović objašnjava da je cilj države da se zakoni i procedure usaglase sa evropskim kako bi železnice Srbije bile efikasne, a železnička preduzeća profitabilna.

"Srbija se pre nekoliko godina strateški opredelila da ne samo razvija svoju železnicu, već i da uskladi sve svoje propise sa propisima Evropske unije. Mogu da kažem da smo mi na dobrom putu. Pre četiri godine ne bih imala hrabrosti da kažem u kakvom stanju je bio železnički transport i kakva je bila naša zakonodavna aktivnost", kaže Mihajlovićeva.

Objasnila je da se proteklih godina država, kako kaže, paralelno bavila s jedne strane investicijama, a s druge zakonima i usklađivanju svojih propisa sa standardima EU te da je danas situacija u sektoru železničkog saobraćaja, kaže, bolja u odnosu na prethodne godine.

Generalni sekretar Međuvladine kancelarije za međunarodni prevoz želznicom (84, OTIF) Fransoa Davenu, poručio je na današnjem skupu u Beogradu da je povezivanje železnica u Evropskoj uniji veoma značajno i istakao da je Srbija važan i aktivan član ove organizacije.

Iz Evropske komisije poručili su da je Srbija veoma značajan partner ove organizacije jer je, kako je ocenio član EK Bertran Kolinjon, naša zemlja pokazala značajan stepen usklađivanja propisa u oblasti železničkog saobraćaja sa pravnim tekovinama EU u toj oblasti.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva