:

:

TV Most

clock

Oktobar 01, 2017   12:05

0

274

Koncertom u sinagogi promovisana kultura četiri zemlje



Nizom radionica i finalnim koncertom u sinagogi, promovisana je kultura četiri zemlje, učesnice projekta koji je pokrenula novosadska Muzička škola "Josip Slavenski". U promociji kulture važnu ulogu ima muzika škola i muzičko obrazovanje, zato projekat podrazumeva koncerte i u drugim zemljama.




"Kruna cele ove manifestacije treba da bude 2021. godine kada će centralna manifestacija proslave Međunarodnog dana muzike biti ustvari ovde kod nas kada budemo Evropska prestonica kulture", kaže Aleksandar Đurić, direktor Osnovne muzičke škole "Josip Slavenski".


"Saradnja je jako dobro došla i jako važna jer muzičke škole su nešto posebno u školskom sistemu u svim zemljama i jako je važno da se družimo da razmenimo iskustva da se upoznamo jer tako smo jači i možemo imati veći učinak na događajima u toj našoj branši", dodaje Helena Meško, direktorka Konzervatorijuma za muziku i balet iz Maribora.



"Već 25 godina postoji prijateljstvo između naše i novosadske škole. Jedne godine vi dolazite kod nas, sledeće mi kod vas i to je vrlo lepa i korisna saradnja", ističe Judit Takač Polanjine, direktorka muzičke škole u Mađarskoj.



"Mi imamo blisku saradnju sa novosadskom školom već godinama, tako da se mi ovde osećamo kao kod kuće. Volimo da dođemo ovde, volimo kolege, atmosferu, direktora, koji je veoma zabavan čovek", veli Marija Slanjinova, direktorka muzičke škole u Slovačkoj.



Kao što su i sami učesnici potvrdili, ovakve prilike su izvanredne za unapređenje međunarodne saradnje, upoznavanje i poštovanje kulturnih različitosti. Naredne godine učesnici projekta ponovo će se sresti u Bratislavi.





 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva