:

:

TV Most

clock

Avgust 08, 2017   12:05

0

126

Kompanije iz SAD bi da investiraju u preradu vode u Srbiji

Trivan je u izjavi medijima rekao da će sa predstavnicima američkih kompanija razgovarati o mogućnostima ulaganja u oblast životne sredine u Srbiji.

U tom smislu najavio je da će sutra u državi Merilend biti održan skup na kome će prisustvovati nekoliko desetina predstavnika različitih američkih firmi koje su zaiteresovane i za saradnju i za investiranje.

"Kada je reč o saradnji sa državom Merilend, treba reći da je to jedna od narazvijenijih i najnaprednijih američkih država u pogledu zaštite životne sredine i mnogih drugih pitanja", kaže Trivan.

Naveo je da država Merilend raspolaže izuzetno naprednim tehnologijama, a da je njegov cilj da se, ako je to moguće, uspostavi saradnja na temelju investiranja u nove tehnologije koje bi na taj način bile uvedene u Srbiju.

"Srbija kao zemlja u razvoju rizikuje da joj se prodaju i tehnologije koje nisu baš najčistije i najnovije. Nije neophodno da budu najnovije, ali da budu najčistije, to je nesumnjivo naš zadatak i to će se i desiti", kaže ministar.

U fokusu razgovora Trivana sa predstavnicima američkih kompanija biće investiranje pre svega u preradu otpadnih voda, preradu komunalnog otpada, u remedijaciju zemljišta.

"To su važne teme za Srbiju, kako zbog transfera modernih i čistih tehnologija, tako i zbog potrebe da Srbija najpre rešava ova pitanja", rekao je Trivan.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva