:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jun 27, 2018   17:32

0

108

"Kompanije iz Italije zainteresovane da ulažu u Srbiju"

U organizaciji PKS-a i Komore te italijanske regije, u Trstu je održan poslovni forum, na kojem su kompanijama predstavljeni uslovi poslovanja na srpskom tržištu, mogućnosti za investiranje i zajedničke poslove sa našim preduzećima, a Čadež kaže da je važno što je skup privukao oko 100 italijanskih preduzeća i privrednika.
 
Istakao je da su oni imali prilike da čuju ne samo šta Srbija nudi kroz različite programe investitorima, već i kakvi su instrumenti italijanske vlade i njihovih agencija koje nude pomoć pri internacionalizaciji poslovanja, što do sada nije bio slučaj.
 
"Investitori nisu bili svesni ni šta im nudi njihova država, a bili su informisani šta mogu da dobiju kada dolaze u Srbiju da investiraju", navodi Čadež.
 
S ovim skupom je, kaže, "krug zatvoren", budući da je poslovnim ljudima predočeno u kojem segmentu mogu da dobiju pomoć i podršku od svoje vlade, a u kojem od srpskih agencija i vlade, ili od komora.
 
Dodao je da je već bilo konkretnih razgovora, i da je prednost sličnih foruma upravo u tome što učesnici pokrenu razgovore i znaju šta hoće.
 
"Kompanija iz ovog regiona želi da napravi svoju prvu fabriku za prerađivanje otpadnih ulja i hemikalija u Srbiji. Kompanija Fleks INN, koja je već prisutna u Šapcu, širi se u Srbiji i želi dodatno da investira kupovinom jedne srpske kompanije. Još nekoliko kompanija je imalo konkretne zahteve za pronalazak partnera srpskih kompanija u Komori", ističe Čadež u izjavi za Tanjug.
 
On je izrazio zadovoljstvo prvim u nizu poslovnih foruma, koji će na jesen biti organizovani i u drugim italijanskim regijama.
 
"Predstavićemo celu sliku - kako investotor iz Italije može da napravi grinfild investiciju, kako može da kupi kompaniju ili investira u njih, kako da otvori svoju firmu ili nađe dobavljača. To su različiti vidovi poslovne saradnje, koje mi, kao komora, popularišemo", rekao je Čadež.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva