:

:

TV Most

clock

Februar 27, 2015   12:05

0

128

Kompanije EPS i NIS dobile nagrade za kvalitet

Kompanija SAP je juče, šestu godinu za redom, proglasila pobednike takmičenja SAP "Kvoliti avords 2014" za region Centralne i Istočne Evrope.

"Ove godine program SAP predstavlja nova pravila kada govorimo o kvalitetu u implementaciji projekata koji se odnose na novo poslovno okruženje i potrebe sve zahtevnijeg poslovanja. U eri digitalne transformacije, poslovanje takođe prolazi kroz ogromnu transformaciju, a sve sa ciljem da se postigne konkurentska prednost na tržištu", rekao je direktor kompanija SAP za region Jugoistočne Evrope Vojislav Genić.

Kako je kazao, EPS je dobio nagradu za izvrsnost u primeni inovativnih HANA rešenja čime je stekla pravo da projekat uđe u finalni izbor za projekat godine na EMEA regionu (84, Evropa, Srednji istok i Afrika), a ovaj projekat ujedno je prvi u regionu gde je implementirano to rešenje.

Genić je kazao da je od izuzetnog značaja da je kompanija NIS dobila srebrnu nagradu u kategoriji transformacija poslovanja (84, Biznis Transformejšn).

Direktor Direkcije EPS za informaciono-komunikacione tehnologije i rukovodilac projekta Velimir Šoškić rekao je da je SAP nagrada za izvrsnost u primeni inovativnih HANA rešenja dobijena u konkurenciji velikih evropskih kompanija i da je, stoga, izuzetno je priznanje za Elektroprivredu Srbije.

"Posebno je značajno što je naš projekat bio i prvi projekat u regionu gde je implementirana SAP HANA. Uvođenje jedinstvenog poslovnog informacionog sistema u EPS-u omogućiće efikasno i efektivno upravljanje, kontrolu i standardizaciju poslovnih procesa, i biće platforma za procese deregulacije i transformacije EPS-a u budućnosti", kazao je on.

"Dobijanjem ove prestižne nagrade, u kategoriji "Biznis transformacija" za region Centralne i Istočne Evrope, potvrda je da NIS prati svetske trendove, kvalitetno i uspešno primenjuje savremena rešenja i tehnologije. Kompanija je u periodu od marta 2013. do septembra 2014. godine po svim definisanim parametrima uspešno implementirala SAP CRM tehničko rešenje koje je pre svega znatno unapredilo upravljanje odnosa kompanije sa klijentima", kazala je rukovodilac projekta Implementacije CRM-a u NIS-u Snežana Đurović.

Pored dve nagrađene kompanije iz Srbije, nagrađene su i kompanije iz Bugarske, Poljske i Češke, u kategorijama: Biznis Transformejšnn, HANA Inovejšn, Mobiliti Inovejšn i Repid Dlivri.

SAP “Kvoliti Avords” ima za cilj da prikaže implementacije, koje su izvanredne od procesa planiranja, do procesa izvršenja SAP projekta i da se pokaže značajna vrednost ovog projekta za samu kompaniju. Nagrađene projekte odabrao je žiri koji čine eksperti iz drugih kompanija, kao i iz kompanije SAP, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva