:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Mart 18, 2015   12:05

0

118

Komisija završila izveštaj o padu helikoptera

Po zahtevu zamenika višeg javnog tužioca u Beogradu, Generalštab Vojske Srbije predaće izveštaj komisije za ispitivanje vanrednog događaja tom istražnom organu.

Komisija je imala zadatak da utvrdi okolnosti nastanka vanrednog događaja, udesa helikoptera HT-48 (Mi-17) i eventualnu odgovornost vojne organizacije.

U sastavu Komisije bila su šestorica pripadnika Vojske Srbije, eksperti u oblastima relevantnim za utvrđivanje okolnosti nastanka vanrednog događaja, od upotrebe snaga, preko održavanja vazduhoplova, do osposobljenosti posade.

Kako se napominje, tačkom 20. Uputstva o klasifikovanju, izveštavanju, evidenciji i analizi vanrednih događaja i događaja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, propisano da "u slučajevima kada istražni postupak vode nadležni državni istražni organi, pravo informisanja javnosti o okolnostima, uzrocima i odgovornosti za vanredni događaj u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije je u njihovoj nadležnosti".

Stručna komisija, koju je formirao komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, nastavlja sa radom, a izveštaj ove komisije očekuje se 30. marta 2015. godine.

U nesreći koja se dogodila u blizini aerodroma Nikola Tesla, u noći između petka i subote, srušio se vojni helikopter i tom prilikom je nastardalo sedam osoba, među kojima i jedna beba.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva