:

:

TV Most

clock

Avgust 01, 2015   12:05

0

123

Komesarijat i Crveni krst se staraju o azilantima

U prihvatnom centru, svakodnevno se deli pomoć i hrana za decu, a instalirani su i veliki kontejneri, koji poseduju tuš kabine i sredstva za higijenu kao i mali pokretni toaleti, više česama sa vodom za piće kao i cisterna.

Aleksandra Ðorđević iz Komesarijata za izbeglice izjavila je za Tanjug da "Crveni krst distribuira pakete koji sadrže hranu za odrasle i za bebe. Lekari redovno pregledaju migrante kako one koji čekaju tako i one koji su u kolektivnom centru i do sada nije bilo nikakvih zaraza ili težih povreda".

Ðorđevićeva je napomenula da se tri puta dnevno prikuplja smeće, a Zavod za javno zdravlje iz Vranja četiri puta nedeljno dezinfikuje čitav objekat prihvatnog centra.

Na licu mesta danas je bio i predsednik Crvenog krsta Srbije Dragan Radovanović koji je u izjavi za Tanjug rekao da se prihvatni centar redovno obilazi i da Crveni krst Preševa ima svoj punkt u okviru koga se svakodnevno deli hrana.

"Crveni Krst ima hranu za bebe, ima higijenska sredstva za žene i to se deli na našem štandu", napomenuo je on.

On je naglasio da se u prihvatnom centru održavaju potrebni higijenski uslovi, kao i da će ta organizacija nastaviti i dalje da pomaže migrante koji stižu u sve većem broju.

Prema njegovim rečima, Crveni krst je uradio više razgovara sa migrantima koji su izrazili zadovoljstvo kako su tretirani u Srbiji od strane organa, od strane države i od naroda, "jer oni pređu po dijagonali čitavu Srbiju".

Predsednik Crvenog krsta Preševa Amet Alimi rekao je da je do sada podeljeno namirnica za preko 35.000 ljudi koji su u poslednja dva meseca prošli kroz ovaj grad na jugu Srbije.

On je napomenuo da su Crvenom krstu u tom radu pomogli i donatori.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva