:

:

TV Most

clock

Januar 22, 2015   13:31

0

125

Komemoracija profesoru Predragu Simiću

U ime fakulteta od Simića se oprostio dekan FPN-a Ilija Vujačić koji je istakao da je Predrag Simić bio ne samo diplomata Republike Srbije, već i kulturni diplomata FPN-a.

"Gde god se nalazio, imao je pirjatelje koje je rado dovodio na fakultet. Mnogi naučnici i amabasadori su dolazili na FPN čime je podizao ugled fakulteta", naveo je Vujačić i naglasio da je Simić bio miljenik medija.

Kao najbiliži saradnik od njega se oprostio profesor FPN-a Ivo Visković koji je podsetio prisutne na Simićevo odrastanje u intelektualnoj porodici i istakao da je Simić najzaslužniji sto je naša zemlja usla u frankofonu grupu.

Veljko Odalović koji se obratio u ime Ministarstva spoljnih poslova rekao je da je Ministarstvo trajno računalo na njega kao diplomatu i nakon njegovog odlaska sa mesta ambasadora u Parizu.

On je rekao da je Simića Ministarstvo prepoznalo kao nezamenljivog jer je uvek znao da donosi najteže odluke.

"Znao je kako zemlja treba da se predstavlja i kako se brane njeni interesi, zato je njegov odlazak veliki gubitak", istakao je on.

Na komemoraciji su se obratili i ambasor Kine Li Mančang, ambasadorka Francuske Kristin Moro, ambasador Slovačke Šani Dermaku koji je pročitao pismo šefa slovačke diplomatije Miroslava Lajčaka koji je izrazio najdublje saučešće porodici i osvrnuo se na dugogodisnje prijateljstvo i saradnju sa Predragom Simićem.

Sahrana će se održati danas u 14.30 na Novom groblju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva