:

:

TV Most

clock

Februar 22, 2018   12:05

0

200

Komandanti NATO-a: Odnos Srbije i Rusije nije opasnost za KiM


"Odnos Srbije i Rusije je pitanje suvereniteta dve države i Srbija može sama da odluči sa kim želi bilateralnu saradnju i kakve odnose želi da ima", smatraju komandanti NATO-a Everard i Fogo.



"Srbija je zemlja koja ima istorijske veze sa Rusijom, tako da mislim da je nepotrebno da Kosovo bude zabrinuto zbog njihove saradnje. Ovo je svet gde su ljudi povezani i trenutno mislim da ne postoji nikakva pretnja", rekao je Everard.



To isto važi i kada su u pitanju odnosi sa Kinom ili Velikom Britanijom ili SAD, rekao je Fogo i dodao da je to "lepota i svrha demokratije", prenosi RTK 2 na srpskom jeziku.




Kada je reč o transformaciji Bezbednosnih snaga Kosova u oružane snage, komandant združenih NATO snaga u Napulju kaže da je to prihvatljivo jedino kroz ustavne promene.



"NATO je bio ovde pre nekoliko meseci i oni su jasno rekli da ukoliko dođe do transformacije vojske kroz ustavne promene, onda je to prihvatljivo. Ustavne promene znače da treba da postoji amandman i, ukoliko se to dogodi, NATO će napraviti procenu svog odnosa sa Kosovom", rekao je Fogo.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva