:

:

TV Most

clock

Decembar 11, 2015   12:05

0

127

Komandant združenih snaga NATO posetio Kfor

U saopštenju admirala Ratne mornarice Sjedinjenih Američkih Država Marka Fergusona se navodi da je admiral detaljno upoznat sa aktivnostima Kfora, najnovijim bezbednosnim dešavanjima na Kosovu, kao i širom balkanskog regiona.

Tokom posete, komandant Komande združenih snaga NATO u Napulju i komandant Kfora sastali su se sa zamenikom predsednika kosovske vlade Branimirom Stojanovićem i sa specijalnim predstavnikom generalnog sekretara i šefom Misije privremene uprave Ujedinjenih nacija na Kosovu Zahirom Taninom.

"Oni su se saglasili o važnosti prisustva Kfora, kao ključnog činioca u održavanju sigurnog i mirnog okruženja na Kosovu. Sposobnost Kfora da sarađuje na konstruktivan i nepristrasan način kako sa lokalnim, tako i sa međunarodnim organizacijama na Kosovu je važna u obezbeđivanju stabilnosti čitavog balkanskog regiona", navodi se u saopštenju.

Ferguson je izrazio zadovoljstvo povodom izvođenja vežbe Srebrna sablja u novembru čiji je cilj bio unapređenje sposobnosti pripadnika Kfora u održavanju gotovosti i unapređenje njihove operativne fleksibilnosti.

Trenutno oko 5.000 vojnika iz 31 države služi u Kforu.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva