:

:

TV Most

clock

Decembar 10, 2017   12:05

0

243

Komandant Kfora: Mi smo jedina vojska na Kosovu


"Kosovske bezbednosne snage nisu oružane snage, one reaguju kada su u pitanju elementarne nepogode. One su za to dobro obučene, ali ako kosovske institucije žele da ih transformišu, to je proces koji i prema rečima generalnog sekretara NATO-a mora da se izvede u skladu sa ustavnim procesom", rekao je Kuoči za Večernje novosti od nedelje.



Ukoliko Priština odluči da preuzme dalje korake u procesu transformacije oružanih snaga, odnos NATO-a prema Kforu mora da se preispita, rekao je komandant Kfora i dodao da sada na Kosovu ne postoji nijedna druga misija koja bi osigurala bezbednost.



"Ipak buduće odluke o našem angažmanu doneće političko telo NATO-a", kao i 28 zemalja koje čine misiju Kfora, rekao je Kuoči.



On je dodao da je Kfor uspešna misija čiji se rad ne dovodi u vezu sa vremenskim okvirima, već sa rezultatima.



Mandat Kfora se bazira na Rezoluciji 12 44 i misija nastavlja da podržava mirno, stabino i multietnično Kosovo, rekao je Kuoči.



Kuoči je dodao da misija mora da se pozabavi i sa radikalnim islamizmom i da ceni napore institucija koje taj problem drže pod kontrolom i izmedju ostalog donele su zakon po kome svi borci koji se vrate sa stranih ratišta na Kosovo moraju u zatvor.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva