:

:

TV Most

clock

Mart 16, 2015   12:05

0

141

Kolovozi vlažni u nižim predelima, ponegde sneg


Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Zaječara, Kruševca i Ivanjice.

Neprohodni su putni pravci Trgovište - Donji Stajevac - Bosilegrad, Odvraćenica - Preko Brdo i Kriva Feja - Besna Kobila - Gornja Ljubata.

Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini, Tari, Bukulji i Divčibarama su prohodni.

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da voze oprezno i pažljivo.

Porast dnevnih temperatura uslovio

je otapanje snega, a samim tim i mokre kolovoze na putevima u planinskim predelima Srbije, saopštio je danas Auto moto savez Srbije (AMS S).

Ujutro i uveče duž rečnih tokova, po kotlinama i na prevojima saobraćaj otežava niska oblačnost i magla koja smanjuje vidljivost.

Vozači se upozoravaju na moguće odrone zemlje i kamena koji su poslednjih dana učestali, a dodatna opreznost biće potrebna i na deonicama na kojima su započeti radovi.

Najučestaliji su odroni na Ðerdapskoj i Ibarskoj magistrali, na deonicama između Kraljeva i Raške, od Užica ka Novoj Varoši, između Kučeva i Majdanpeka, kao i u Ovčarsko-kablarskoj, Grdeličkoj i Sićevačkoj klisuri.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirane su 62 saobraćajne nezgode u kojima je 27 osoba povređeno, a jedno lice je izgubilo život. Istovremeno, u Beogradu je evidentirano 37 saobraćajnih nezgoda u kojima je 18 osoba povređeno.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva