:

:

TV Most

clock

Mart 19, 2015   12:05

0

122

Kolovozi vlažni u nižim predelima, mestimično sneg

U brdsko-planinskim predelima na putevima prvog reda vozače očekuju mestimično vlažni kolovozi, dok se na putevima drugog i trećeg reda saobraćaj obavlja, uz obaveznu upotrebu zimske opreme, jer na pojedinim deonicama još uvek ima mestimično snega.

Kako je saopštio danas Auto moto savez Srbije (AMSS), na deonicama u klisurama i usecima, odnosno pored nestabilnih kamenih kosina, vozači se upozoravaju na pojavu odrona.

Najučestaliji su na Ðerdapskoj i Ibarskoj magistrali i u Ovčarsko-kablarskoj, Grdeličkoj, Sićevačkoj i Drenskoj klisuri.

Neprohodni su putni pravci Trgovište - Donji Stajevac - Bosilegrad, Kaona - Čačak/Ivanjica (Livade), Odvraćenica - Preko Brdo i Kriva Feja - Besna Kobila - Gornja Ljubata.

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom, na planinama sa snegom, a u severnim i zapadnim krajevima uglavnom suvo vreme.

Kako je saopštilo danas Javno preduzeće "Putevi Srbije," na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara i Kruševca
Neprohodni su putni pravci Trgovište - Donji Stajevac - Bosilegrad, Kaona - Čačak/Ivanjica (Livade), Odvraćenica - Preko Brdo i Kriva Feja - Besna Kobila - Gornja Ljubata.

Ostali prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini, Tari, Bukulji i Divčibarama su prohodni, JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura ujutro i uveče, moguće je stvaranje poledice, pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva