:

:

TV Most

clock

Januar 22, 2015   12:05

0

130

Kolovozi vlažni, magla po kotlinama i duž reka

Na putevima trećeg prioriteta u planinskim predelima kolovoz je mokar zbog topljenja snega.

Iz Javnog preduzeća "Putevi Srbije" upozoravaju vozače na odrone koji su i pored redovnog čišćenja i uklanjanja sa kolovoza,
česti i predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji.

Najučestaliji su duž Ðerdapske i Ibarske magistrale, Ovčarsko-Kablarske, Grdeličke i Sićevačke klisure.

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

Prema najavi meteorologa, danas se očekuju uglavnom povoljne vremenske prilike za ovo doba godine.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da voze oprezno i pažljivo, saopštilo je danas to preduzeće.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura ujutro i uveče, moguće je stvaranje poledice, pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Kolovozi su vlažni na autoputevima Granični prelaz Horgoš - Feketić, Feketić - Novi Sad - most Beška, petlja Beška - Novi Banovci, Niš - granica sa BJR Makedonijom, Batrovci - Dobanovci i Niš - granica sa Bugarskom.

Na putnim pravcima prvog i trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Ivanjice, Mačve i Zaječara.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Kruševca, Ivanjice i Kosova.

Na području Vranja na putevima prvog, drugog i trećeg prioriteta moguća je pojava poledice na mostovima, kritičnim mestima i prevojima usled niske temperature, a na području Zaječara mestimično ima izmaglice i magle.

Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu, posipaju krizne deonice, a moguć je led na putnom pravcu Drenska klisura - Grčak - Aleksandrovac -Kruševac (Koševi).

Usled majskih poplava neprohodni su putni pravci Krupanj - Gračanica,

Krupanj - Radaljska Banja - Radalj i Krst - Korenite - Krupanj.

Neprohodan je putni pravac administrativna linija AP Kosovo i Metohija -Banjska.

Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini i Divčibarama su prohodni, navedeno je u saopštenju.

Izvor: AMSS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva