:

:

TV Most

clock

Mart 21, 2015   12:05

0

183

Kolovozi mokri u višim predelima

Posle prohladnog i po kotlinama i dolinama mestimično maglovitog jutra, vozače će tokom dana, prema prognozi metereologa, pratiti povoljne vremenske prilike, saopštio je danas Auto moto savez Srbije (AMSS).

Na deonicama gde ima radova i gde važi poseban režim saobraćaja potrebno je strogo poštovanje saobraćajnih propisa.

AMSS podseća sve vozače da su od 01.11. do 01.04. po novom pravilniku o upotrebi zimske opreme dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Van naseljenog mesta, takođe, je obavezno posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.

Prema podacima Uprave graničen policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te iz ovog preduzeća apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuju maksimalan oprez u vožnji.

Najopterećeniji putni pravci su putni pravci I prioriteta - autoputevi i državni putevi I prioriteta gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Valjeva, Novog Pazara, Ivanjice, Kosova, pa se preporučuje oprezna vožnja.

Na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Kruševca, Ivanjice, gde se, takođe, preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Mačve, Novog Pazara, Ivanjice, pa se preporučuje oprezna vožnja.

U području Vranja, vreme je oblačno, u višim predelima ima snega 1-5 cm, na kritičnim mestima zbog jakog vetra ima nanosa do 1,0m, učestali su odroni, u svim klisurama, usecima i zasecima, dok se saobraćaj na putevima u planinskim predelima odvija otežano gde se preporučuje upotreba zimske opreme .

Na području Kruševca, na državnom putu IIA-211 na deonici Brzeće-Kopaonik , IIA-207 deonica Jošanička Banja - Grčak, IIA-208 deonica Vrnjci - Stanišinci - Grčak, IIA-209 deonica Dobre Vode - Stanišinci, važi zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema.

Na državnom putu IIA-207 na deonici Aleksandrovac - Boturić zabranjen je saobraćaj za teretna vozila zbog pojave klizišta.

Ostali prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini, Tari, Bukulji i Divčibarama su prohodni, ali se proporučuje oprezna vožnja.

U Beogradu se tokom noći dogodilo nekoliko saobraćajnih udesa u kojima su lakše povređene četiri osobe, izjavila je jutros Tanjugu portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

U udesu koji se dogodio u 19.23 na uglu Kumodraške i Darvinove ulice 20-godišnja devojka je zadobila povredu istezanja vrata.

U 20.43 sati na uglu Omladinskih brigada i Milutina Milankovića motorciklista od 30 godina zadobio je oguljotine levog kolena.

U 21.21 čas kod "Steka" muškarac od oko 30 godina zadobio je povredu istezanja vrata.

U 1.42 u ulici Milentija Popovića kod "Hajata" dogodio se sudar u kome je 18-godišnji mladić u svojstvu vozača zadobio tupu povredu glave, a 60-godišnji vozač drugog automobila koji je učestvovao u udesu zadobio je istegnuće vrata.




Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva