:

:

TV Most

clock

April 29, 2015   12:05

0

140

Kolovozi mokri, savetuje se sporija vožnja



Kako je saopštio danas Auto moto savez Srbije (AMS S), kiša i povremeni pljuskovi su često uzrok odrona na putevima u planinskim predelima i u stenskim usecima.

Mokar kolovoz povećava zaustavni put, a jači pljusak u velikoj

meri smanjuje vidljivost.

Dodatna pažnja i poštovanje postavljene signalizacije neophodni su na tačkama gde je, zbog radova, nešto izmenjen režim vožnje.

Prema podacima Uprave granične policije, zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima kreću se u intervalima od 15 do 30 minuta.

Izvodiće se radovi na putu na montaži novih portalnih tabli i portalnih nosača u zoni naplatne stanice ,"Bubanj potok" u smeru Niš - Sremska Mitrovica, ukoliko vremenski uslovi dozvole.

Danas i sutra od ponoći do 04.00 časa izvodiće se radovi

na montaži postojećeg portalnog nosača i portalnih tabli, a za vreme izvođenja radova doći će do potpune obustave saobraćaja u periodu od 15 minuta, uz prisustvo patrola saobraćajne policije.

Radovi će se obavljati u zoni petlje "Bubanj Potok", smer ka mostu "Gazela" i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom

signalizacijom i opremom, uz asistenciju saobraćajne policije, navedeno je u saopštenju.Tokom noći u Beogradu su se dogodila tri saobraćajna udesa u kojima je šest osoba povređeno, izjavila je jutros Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Tri osobe su povređene u udesu, koji se dogodio oko 23.45 časova, na uglu Kumodraške i Darvinove ulice, rekla je Macura.

Mladić star oko 26 godina i muška osoba stara oko 38 godina zadobili su istegnuće vrata, a muškarac star oko 30 godina imao je povredu ramena i istegnuće vrata, istakla je Macura i dodala da su povređeni prevezeni u Urgentni centar.

Dve osobe su povređene u udesu oko 22 časa na Avalskom putu u Belom Potoku, kazala je portparol Hitne pomoći.

Muškarac star oko 35 godina zadobio je povrede glave, desne polovine grudnog koša, stomaka, karlice, levog kolena i leve potkolenice, a muškarac star oko 29 godina imao je povredu glave, rekla je Macura i dodala da su obojica prevezeni u Urgentni centar.

U udesu oko 21.35 časova na uglu Kosovske i Skopljanske ulice mladić star oko 24 godine zadobio je povrede glave i desnog ramena i istegnuće vrata, a prevezen je u Urgentni centar, dodala je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 108 intervencija od kojih 20 na javnim mestima, a za protekla 24 sata 258 intervencija od kojih 37 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se od hroničnih bolesnika najčešće obraćale osobe sa bolom u grudima i astmatičari, dodala je Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala adekvatno oblačenje, uzimanje toplih napitaka i doručka i provetravanje prostorija.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva