:

:

TV Most

clock

April 26, 2017   12:05

0

122

Kolaps na Horgošu i Batrovcima

Trenutno je kolona kamiona na izlazu graničnog prelaza Horgoš duga 3,5 kilometara i za najviše šest sati svi kamioni koji su se tu našli izaći će iz zemlje.

Na Horgošu je, tokom noćne smene iz zemlje izašlo duplo više kamiona, nego tokom dana, što znači da su odluke Uprave urodile plodom, navedeno je u saopštenju Uprave carina.

Kolona kamiona na graničnom prelazu Batrovci duga je šest kilometara, a očekuje se da će i do noramalizacije teretnog saobraćaja doći najkasnije do sutra.

"Problemi se otklanjaju, situacija kod nas je možda takva zato što je došlo i do usporavanja rada pograničnih organa susedne države. Prevoznike molimo za strpljenje i razumevanje", rekla je za RTS Snežana Karanov, vođa smene teretnog saobraćaja na Batrovcima.

Zadržavanja više nema na prelazu Preševo, gde kamioni čekaju svega oko 20 minuta.

Do zastoja je došlo usled teškoća u radu kompjuterskog sistema uslovljenog izmenama koje su u njega unete pre nekoliko dana, kao i merama o dodatnoj evidenciji drumskih vozila koje su bile uvedene radi bolje kontrole.

Na efikasnijem radu kompjuterskog sistema se intenzivno radi, pa se može reći da je normalizacija stanja u toku, navodi se u saopšetnju Uprave carina.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva