:

:

TV Most

clock

April 16, 2018   12:05

0

235

Koha: Srpskim privrednicima najveći štand u Prištini


Kako navode, na sajmu je važno mesto dato preduzećima iz centralne Srbije.




Apostrofira se i da će na sajmu biti istaknuta srpska zastava, dok, kako navode, "zvanični Beograd do sada nije dozvoljavao da se stavi zastava Kosova ni na jednoj manifestaciji koja se održava u Srbiji".


Prostor koji je rezervisan za srpske preduzetnike, piše Koha Ditore, kojeg je uredila i organizovala Privredna komora Srbije, "ima boje zastave Srbije: tepih je plave boje, stolice su crvene, a stolovi su bele boje".



Podsećaju da je predsednik Aleksandar Vučić pre nekoliko dana pozvao srpske preduzetnike da masovno učestvuju na sajmu.



"On je izneo podatak da Srbija izvozi robu od vrednosti od jedne milijarde evra na Kosovo", piše Koha i dodaje da je Kosovo u toku jedne godine uvezlo robu iz Srbije u vrednosti od više od 400 miliona evra.



Više od 150 srpskih privrednika iz 70 kompanija, učestvovaće od 18. do 21. aprila na Međunarodnom sajmu privrede u Prištini.  



Na sajmu će se prvi put potencijalnim partnerima sa kosovskog tržišta i iz drugih ekonomija regiona, predstaviti srpske firme koje su članice PKS iz svih industrija: od prehrambene, preko metalske, mašinske i elektro, drvoprerađivačke, farmaceutske, hemijske, tekstilne, do građevinske, ali i iz sektora usluga - trgovine, IT i telekomunikacija.



Gotovo svi izlagači su mikro, mala i srednja preduzeća, a više od 50 ih je iz raznih prerađivačkih sektora.



Nastup naših kompanija organizuje PKS u okviru saradnje sa Privrednom komorom Kosova, koja će za izlagače sajma upriličiti direktne B2B razgovore sa potencijalnim partnerima za trgovinu, zajedničke nastupe, ulaganja i druge poslovne aranžmane.



"Dakle, veoma je veliko interesovanje naših kompanija iz najrazličitijih sektora", rekao je predsednik PKS Marko ÄŒadež Tanjugu.



Prema njegovim rečima, interesovanje naših proizvođača za nastupe na prištinskim sajmovima i poslovanje na kosovskom tržištu je sve veće iz godine u godinu. 




 


Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva