:

:

TV Most

clock

Mart 19, 2015   12:05

0

117

Koha ditore: Sto dana vlade bez traga

Za više od tri meseca od kada je preuzeo vlast, premijer Isa Mustafa se suočio sa najvećom migracijom kosovara posle rata kao i nasiljem.Suočio se sa protestima, strajkom nastavnika, rudara, a u poslednje vreme i sudija. Suocava se i sa bojkotom Liste Srpska, partnerom u vladi Kosova. ÄŒak je Mustafa izgubio podršku četvrtine njegovih poslanika iz redova DSK, navodi "Koha ditore".

List dodaje da je danas tačno sto dana vlade, a premijer Isa Mustafa i dalje nije kompletirao kabinet sa zamenicima ministrara. Vlada koju on vodi je spavala naspram skupstine Kosova, jer nije bilo procesuiranja zakona, a ni ispunjavanja zadataka u procesu integracija.

Prema pisanju dnevnika u vladi su odbili da nabrajaju uspehe ili neuspehe za sto dana i najavili da će o svemu javnost biti obaveštena u skupštini.

Izvršni direktor Grupe za studije, politiku i pravna pitanja Fisnik Korenica negativno ocenjuje sto dana vlade, a direktor Instituta “Riinvest” Lumir Abdidziku kaže da su trendovi u nekoliko sektora ostali isti kao i u vreme prošle vlade.

Lider Alijanse za Buducnost Kosova Ramus Haradinaj je na konferenciji za novinare vladu Ise Mustafe nazvao “vladom spavanja”, “vlada u pidžamama”, “vlada mafije, podzemlja i organizovanog kriminala”.

“ Ova vlada je ubila nadu naroda Kosova, podstakla proteste, nezadovoljstvo i odlazak građana, a podstakla i štrajkove zbog lažnih obećanja”, rekao je Haradinaj, a prenela "Koha ditore".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva