:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Septembar 26, 2016   12:05

0

122

Kocijančić: Želimo dogovor, ali još se radi

Na pitanje Tanjuga da prokomentariše izjavu šefice prištinske delegacije Edite Tahiri koja je već najavila ishod razgovora, odnosno ”da će Kosovo dobiti međunarodni pozivni broj”, Kocijančić naglašava da EU želi dogovor u oblasti telekomunikacija, ali da se na tome još radi.

”Mi želimo da se dogovor postigne ove nedelje, ali danas rad se nastavlja”, poručila je Kocijančić.

Povodom tvrdnji Edite Tahiri u Kancelariji za KiM navode da će pozivni broj za teritorijalnu oblast u okviru Republike Srbije Priština dobiti na korišćenje samo u slučaju pristanka srpske strane odnosno postizanja dogovora o povraćaju imovine Telekoma Srbije u pokrajini i obezbeđivanja nesmetanog funkcionisanje Telekomove kćerke-kompanije na celoj teritoriji KiM.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je posle prethodne runde razgovora, održane prošle nedelje u Briselu, izjavio da se rad na primeni dogovora o telekomunikacijama nastavlja, da postoji dosta toga oko čega su približeni stavovi Beograda i Prištine, ali da srpska strana nije prihvatila da imovina Telekoma, statusna neutralnost pozivnog broja i bezbednost građana putem presretanja poziva budu dovedeni u pitanje.

Istovremeno, tokom prethodne runde tehničkog dijaloga Beograd i Priština su postigli dogovor o registarskim tablicama za vozila.

Dogovoren je produžetak važenja statusno neutralnih KS tablica za još pet godina, nesmetano funkcionisanje režima srpskih tablica na teritoriji Kosova u narednih 12 meseci kao i uvođenje nalepnica kojim bi na registarskim tablicama bili prelepljivani statusni simboli prilikom prelaska sa teritorije Kosova u centralnu Srbiju i obratno.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva